Foto’s met de Sony Xperia S maken

Foto’s maken met de Sony Xperia S

Xperia S 12 MP

megapixelIn veel toestellen die rond hetzelfde moment als de Sony Xperia S uitgebracht werden hadden wellicht een status als een top toestel maar liepen vaak achter met de camera.

Echter heeft Sony hier wel de nodige aandacht in gestoken en beschikt de Sony Xperia S over een 12 megapixel camera met Exmor Sensor R, wat voor een smartphone natuurlijk ideaal is.

Nu weten we dat je jouw telefoon niet moet vergelijken met een professionele camera, maar toch is het mogelijk om met jouw Sony Xperia S een aantal mooie foto’s te maken die bijna net zo goed zijn als die van een professional.

Hieronder een aantal handige tips om het beste uit jouw foto’s te halen.

Focus op Xperia S

camera focusEven snel de knop indrukken kan leiden tot wazige foto’s, neem voor het maken van de foto rustig de tijd en bepaal waar jij de focus op wil leggen in jouw foto, is het aandachtspunt ergens achterin of juist voorin? Door met je vinger voorzichtig op het touchscreen te drukken kan jij aanmerken op werk punt jij de aandacht wil leggen. Klik zo bijvoorbeeld op het gezicht van de persoon waar jij de foto van maakt of juist op de prachtige bloemen of het unieke standbeeld dat jij in je vizier hebt.

Jouw Sony Xerpia S zal hierdoor dit object meer oplichten door de focus hierop te leggen, overige objecten rondom zullen lichtelijk vervaagd worden waardoor het object van focus alleen maar meer uit jouw foto springt.

Standby Camera Modus

standby modusMocht je geen tijd hebben om eerst rustig focus te leggen en wil je juist razend snel een foto maken omdat er bijvoorbeeld net een dier voorbij rent of spot je iets anders waar je snel een foto van moet maken?

Gebruik dan de Standy Camera Modus, deze knop bevindt zich (indien aangepast) aan de rechtkant van de Sony Xperia S en is Capture genoemd.

Door deze knop nog geen 2 seconde vast te houden maakt jouw toestel razendsnel een foto zonder dat jij eerst de camera app hoeft op te starten, een ideale methode dus om snel een foto te maken van plotse evenementen.

Camera app

In de voor geïnstalleerde camera applicatie op de Sony Xperia S is helaas geen gridline te vinden, terwijl dit juist gigantisch goed kan helpen bij het maken van mooie en rechte foto’s.

Door hiervoor een applicatie te downloaden die wel een gridline aanbied kan jij dit gebruiken tijdens het maken van jouw foto’s, een gridline is ideaal te gebruiken om bijvoorbeeld een rechte horizon te krijgen of een recht portret te maken van iemand.

Stille Camera

In veel landen is het verplicht om op jouw telefoon een shutter geluid te hebben zodra jij een foto maakt, maar als jij foto’s wil maken van o.a. dieren in het bos kan het geluid best afleidend werken.

Probeer dus het geluid uit te zetten om zo rustig mogelijk foto’s te maken met jouw Sony Xperia S. Om dit te doen kan je een speciale camera app downloaden uit de google playstore, deze vind je door simpelweg te zoeken naar stille camera.

Bedenk wel dat je deze applicatie alleen gebruikt wanneer je foto’s maakt van de natuur, het is niet voor niets een wet dat telefoons verplicht een geluidje moeten afspelen tijdens het maken van een foto.

One thought on “Foto’s met de Sony Xperia S maken
  1. Ik ben super goed geholpen met de aanwijzingen om mijn vastgelopen xperia S weer aan de praat te krijgen. Top, bedankt!! Heb jullie onder “favorieten” gezet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *